Acupunctuur

Acupunctuur is een eeuwenoude traditionele Chinese geneeskunde. Het is onderdeel van traditional Chinese medicine (TCM). Andere therapievormen die ook onder traditionele Chinese geneeskunde vallen zijn qi-gong, kruidentherapie en Tui-na-therapie. Deze therapievormen zijn meer dan 5000 jaar geleden ontwikkeld in China en worden sindien wereldwijd beoefend. Bij Acupunctuur Boswinkel in Enschede kunnen we u helpen door middel van massages, het branden van kruiden op acupuntuurpunten (moxibusti) of door het het gebruik van fijne naalden.

Wat is Acupunctuur?
Het woord acupunctuur bestaat uit twee delen. Acus, wat naald betekent en punctum, wat prik betekent. Het is een veel toegepaste geneeswijze waarbij fijne naalden op bepaalde plekken van het lichaam in het bindweefsel van de huid worden gestoken. Door ons lichaam lopen allerlei onzichtbare banen die samen een heel energienetwerk vormen. Op deze banen liggen verschillende acupunctuurpunten die in contact staan met een bepaalde functie of een bepaald orgaan. Soms kan het zijn dat bepaalde energiebanen uit balans raken. Met behulp van de fijne naalden kan Acupunctuur Boswinkel u helpen om deze energie├źn te simuleren of juist af te remmen. Hierdoor worden niet slechts uw symptomen bestreden, maar echt de kern van het probleem.

Wanneer kan Acupunctuur helpen?
Acupunctuur is een geneeswijze die zeer breed inzetbaar is. Het kan gebruikt worden bij de behandeling van veel verschillende fysieke en mentale klachten. Zo kan acupunctuur bijvoorbeeld helpen bij allerlei chronische pijnklachten, migraine en gewrichtspijn. Daarnaast helpt acupunctuur ook bij het herstellen van de lichaamsbalans die vaak de oorzaak is van klachten en ziekte. Door het herstellen van deze balans worden niet alleen klachten verholpen, maar kunnen toekomstige klachten ook voorkomen worden.

Waarom kiezen voor Acupunctuur?
Het is bewezen dat acupunctuur kan helpen bij veel verschillende fysieke en mentale klachten. Mensen voelen zich vaak energieker en emotioneel evenwichtiger. Daarnaast heeft men na afloop van de behandeling minder last van stress en spanning. Het fijne aan acupunctuur is dat het preventief inzetbaar is en bijna geen bijwerkingen geeft. Hierdoor vergroot het uw gezondheid en weerstand zonder veel nadelen te kennen die andere geneeswijzen wel kunnen hebben.

Wilt u meer informatie? Of wilt u een afspraak inplannen? Bekijk dan onze tarieven , of neem gerust contact met ons op!