Wat is Ayurveda?

Bij Acupunctuur Boswinkel in Enschede kunt u terecht voor Ayurverdische behandelingen. Hierbij kunt u denken aan onder andere bloedzuivering en massages, maar ook aan behandelingen met geneeskrachtige oliën en kruiden. Ayurveda helpt bij het bevorderen van de gezondheid en bij het herstellen van een goede balans tussen lichaam, ziel en geest. Het woord Ayurveda bestaat uit twee delen. ‘’Ayus’’, wat leven betekent en ‘’Veda’’, wat wijsheid of kennis betekent. De betekenis van het woord kan dus worden beschreven als ‘’levenswijsheid’’ of ‘’kennis over het leven’’. Maar wat is Ayurveda nou precies?

Wat is Ayurveda?
Ayuverveda is één van de oudste alternatieve geneeswijzen en komt van oorsprong uit India. Het is een natuurlijke, allesomvattende en tijdloze leefwijze en geneesmethode die wereldwijd al meer dan 3000 jaar wordt beoefend. De kennis van Ayurveda komt voort uit oude religieuse Indiase geschriften, die de Veda’s worden genoemd. Volgens deze geschriften is het menselijk lichaam hollistisch. Wat dit betekent is dat alle delen van ons lichaam, onze ziel en geest met elkaar verbonden zijn. Wanneer deze balans verstoord wordt, kan dit resulteren in allerlei verschillende kwalen. Met behulp van Ayurveda kun je deze balans opnieuw herstellen. Sinds 1977 is Ayurvede ook door de WHO officieel erkend als geneeswijze. Het biedt vaak oplossingen op gebieden waar de Westerse geneeskunde stopt.

Wanneer kan Ayurveda helpen?
Ayurvedische behandelingen zijn zeer veelzijdig en verschillen vaak per persoon. Dit komt doordat er rekening wordt gehouden met uw unieke lichamelijke en emotionele gesteldheid, primaire levenskracht en de balans tussen deze drie elementen. Daarnaast wordt er ook rekening gehouden met uw metabolisme en behoeften. De Ayurvedische behandelingen zijn gericht op het bevorderen van uw gezondheid en niet specifiek op het bestrijden van de symptomen van een bepaalde ziekte. De behandelingen kunnen wel aangepast worden om zo te focussen op specifieke gezondheidsproblemen.

Waarom kiezen voor Ayurveda?
In tegenstelling tot andere geneeswijzen, waarbij de focus op het probleem ligt, legt Ayurveda de focus op de persoon zelf. Vaak geeft uw lichaam door middel van symptomen aan dat er iets mis is. Dit kan dan opgelost worden door bijvoorbeeld uw eetgewoontes of gedrag te veranderen, meer te bewegen of aan meditatie te doen. Bij een Ayurvedische behandeling kijken we niet alleen naar een tijdelijke oplossing, maar proberen we u weer in balans te brengen.

Wilt u meer informatie over onze Ayurvedische behandelingen? Of wilt u een afspraak inplannen? Bekijk dan onze tarieven , of neem gerust contact met ons op!