Kruidengeneeskunde

Waarom kruiden?


Al eeuwen worden kruiden gebruikt in de geneeskunde. Het is een natuurlijk manier om kwalen te verlichten en ziektes te genezen. Het gebruik van kruiden in de geneeskunde is daarom tegenwoordig ook nog steeds erg populair. Bij Acupunctuur Boswinkel in Enschede helpen wij u graag met behulp van de eeuwenoude kruidengeneeskunde.

Wat is kruidengeneeskunde?
Kruidengeneeskunde is één van de oudste geneeskundes van de wereld. In veel culturen is deze geneeskunde een oude traditie die duizenden jaren teruggaat. Bij kruidengeneeskunde worden planten en kruiden gebruikt om verschillende gezondheidsklachten op te lossen. Het is wetenschappelijk bewezen dat kruiden en planten effectief kunnen helpen om ziekte te bestrijden. Er zijn eindeloos veel manieren waarop deze kruiden therapeutisch kunnen worden bereid. Bijvoorbeeld als thee of koud aftreksel, maar ook als zalf, balsem, tablet, etc. Iedere soort plant heeft zijn eigen unieke eigenschappen en werking. Hierdoor kunnen bepaalde soorten planten worden gebruikt in de geneeskunde.

Wanneer kan kruidengeneeskunde helpen?
Het gebruik van kruiden en planten in de geneeskunde is bijna eindeloos. Omdat elke plant zijn eigen unieke werking heeft, is er voor bijna elk probleem wel een natuurlijke oplossing te bedenken. Het mooie aan kruidengeneeskunde is dat het specifiek ingezet kan worden voor elke unieke persoon. Niet iedereen is hetzelfde natuurlijk, daarom zal dezelfde oplossing ook niet bij iedereen werken. Met het gebruik van kruidengeneeskunde kunnen we specifiek naar u als persoon kijken. Hierop stellen we een behandeling met diverse kruiden en planten samen, die in uw geval zullen werken. Hierdoor krijgt u een natuurlijke oplossing die bij u als persoon past.

Waarom kiezen voor kruidengeneeskunde?
Het grootste voordeel van kruidengeneeskunde is dat het uitsluitend gebruik maakt van natuurlijke middelen. Naast kruiden wordt er ook vaak gebruik gemaakt van dierlijke of minerale substanties. Deze stoffen zijn vaak niet giftig. Van oorsprong wel giftige stoffen worden vooraf zorgvuldig ontgift. Hierdoor behouden ze de goede en gezonde geneeskrachtige werking, tegen minimale bijwerking. Daarnaast wordt er zelden maar één kruid gebruikt. De traditionele kruidengeneeskunde kenmerkt zich door veel verschillende kruidencombinaties, waarbij kleine hoeveelheden samen worden gevoegd. Dit zorgt ervoor dat de hoofdacties van elke kruid worden versterkt en dat ongewenste bijwerkingen worden vermeden. Verder wordt er met kruidengeneeskunde ook vaak gekeken naar middelen die niet alleen ziektes genezen, maar ook juist voorkomen. Traditionele kruidengeneeskunde kent dan ook veel middelen die uw weerstand kunnen verhogen en uw levensduur kunnen verlengen.

Wilt u meer informatie? Of wilt u een afspraak inplannen? Bekijk dan onze tarieven , of neem gerust contact met ons op!